Home About friends Instagram Follow Dash

Le Owner

"
"cos of Allah we still alive in this world."

Memory



tagboard


Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.
holiday
Tuesday, December 3, 2013 • 2:41 AM • 0 comments



hoolaaaa~~ apa khaborr.. hari aku update blog dekat  beranda dengan angin sepoi-sepoi bahasa dan kebetulan berhadapan dengan satu pokok yang besar.. sekarang kan cuti sekolah  so mesti akan ada family yang pi holiday mana mana kan.. atau yang pi kemm atau lebih baik buat persipan untuk menghadapi PBSMR  tahun depan bagi batch 99 laa~~ kay aku ingat family aku tak nak pi mana tapi kitaorang pi melaka uollss~~ hahahaha.. sehari sebelum kita pergi shoping beli baju kurung tu pun sebab ada promosi 3 baju 100 ringgit.. mak beli 2 aku beli 1.. hehehe nak bagi cukup..mula-mula ingat nak ambik baju kurung yang warna kelabu kosong tapi aku ternampak baju pink kelabu cantik.. manik dia tak la sarat sangat.. then kami pi tesco beli frozen food untuk esok sebab nak buat bekal.. nak jalan jauh la katakan.. then lepastu beli tudung.. acctually aku teringin nak pakai half moon tapi half moon kan jarang tapi kalau yang gilter punya tak jarang tapi menonjol sangat laa~~ so beli tudung biasa je laa warna pink.. pinkiey la kiterww.. mak kata nak betolak lepas subuh.. subuh sangat.. lepas sembahyang zohor baru pi.. duk dalam kereta tapi tak bertolak lagi tunggu ayah.. nak set GPS.. almaklum laa jalan jauh lepas tu ayah nak guna jalan lama  katanya nak tengak permandangan.. nak pi melaka jauh soo singgah port dickson bukan stay hotel pung.. stay umah pak long.. besarrr woihh.. nak stay umah orang ni yang susah dah la aku tak friendly.. sepanjang satu hari aku kat sana aku langsung tak cakap dengan ijam..hahaha.. aku jadi janggal dengan lelaki  last aku cakap dengan dia pun hari raya haritu.. then betolak la kami pi melaka.. nasib ada kendurii kalau tak memang tak pi laa.. masa makan tok tam bagi baju kurung cantikk.. sama dengan kite punya mak iti..hahaha.. lepas makan ingat nak round tengak melaka tup tup bateri tap nak habiss so singgah la masjid... hehehe.. nak chargee tab je pungg dah alang-alang tunggu asar kat sana... lepastu jalan jamm.. nak dekat maghrib so takkan nak balik pd so sewa hotel je laa.. alaa~~ hotel murah jaa tak kuasa nak ambik hotel 5 bintang nak stay satu malam je pung..  ambik dua bilik satu bilik untuk aku, mat lupi dengan yani.. hahaha..takda mak ayah tau la jadi apaa.. tapi malam tu aku ak leh tidor la rasa tak selesa.. pgi tu dengar orang ketuk pintu buka-buka emak.. hingar tau pagi-pagi.. 9 call dari emak.. hehehe.. siap-siap check out then go to  A FAMOSA.. hujan beb! tapi kitaorang jalan juga alaa huja rintik rintik je pun..jalan-jalan dapat la juga satu baju dari melaka.. pastu kitaorang balik teruss.. guna highway dah tak da masa nak guna jalan lama... stop dekan highway simpang pulai kowtt.. yang ada pak tam apa benda tuuhh.. adaa cool blog lama dah aku megidam copuchinoo.hahaha.. makan pastu time nak balik kena ngorat..hahaha.. lawak laa..garau gila suara tapi bukan taste laa..ahaks gatai gilaa.. tapi aku tak layan laaa.. kitew budak baik laa.. hahaha.. dari highway melaka sampai taiping tau berapa.. RM52.50.. hahahaha.. akak tu gelak jaa.. kay sampai sini jee..byee




dkat hotel

dengan mat lupiee

otw a famosa

yanie


hujan beb..

disebabkann hujan tudung aku tak jadi tapi still senyumm

dkat dalam menara taming sari


asam pedas dia sedap.. nyuuummmm

selamat sampaii


0 Comments:

Post a Comment


|