Home About friends Instagram Follow Dash

Le Owner

"
"cos of Allah we still alive in this world."

Memory



tagboard


Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.
RINDU
Wednesday, December 17, 2014 • 8:39 AM • 1 comments



Assalamualaikum ,

since aku kemas kini folder gambar sebab dah berat sangat aku ada terjumpa satu folder ni. dan benda tu buat aku tulis malam-malam ceghini..hahaha


seriously tempat ni banyak mengajar aku banyak benda. aku mengaku kadang-kadang i used to be a rude junior. aku rasa macam tu sebab aku rasa kata-kata dan tingkah laku banyak melukakan hati dorang. dekat sini aku belajar apa erti RESPECT dan aku belajar erti KARMA.

dekat sini ja aku nak tambah pahala lebih sikit sebab dekat rumah aku tak buat. dekat sini aku faham apa erti sahabat yang sebenar. masalah persahabatan buat aku kenal siapa sahabat aku yang sebenar.
dekat sini juga aku belajar agama secara informal. aku dipaksa buat qiam tu pun kekadang aku ponteng aku juga dipaksa solat dhuha macam-macam la tapi kak athirah once say

mula-mula kena paksa lama-lama kita sendiri yang rela
she and kak zati j inspire me a lot.

dulu semua benda yang senior buat aku tak suka. benci. aku rasa tak patut. dan semua benda selalu batch aku yang kena. selalu kena tocher. kena tegur.

tapi
bila fikir balik dorang buat semua tu ada maksud disabaliknya. dorang nak asuh kami untuk jadi yang lebih baik tapi kami silap buat tafsiran.




gambar masa awal tahun 2014. see muka budak form 1 dan berapa kerat senior yang ada untuk solat dhuha.

aku tak tau tujuan sebenar aku tulis ni memang aku rindu mashoor atau senior f5.hahahaha

actually surau ni bukan ja tempat untuk solat tapi tempat perjumpaan tempat study tempat release tension kadang-kadang jadi tempat sembang hahahaha

they said

each of us is the KHALIFAH

but being a monitor class is really hard i don't know how kak tirah kak zati j and other senior handle it.

semuanya bergantung kepada nawaitu.

sekian.


1 Comments:

Blogger anis Sk said...

awal2 mmg begitu kan, Nanti dah biase ok saje, Hihi singgah sini :)

December 19, 2014 at 3:18 AM  

Post a Comment


|