Home About friends Instagram Follow Dash

Le Owner

"
"cos of Allah we still alive in this world."

Memory



tagboard


Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.
sin
Wednesday, December 10, 2014 • 7:06 AM • 0 comments



Assalamualikum,

aku cuba nak tukar font tapi arghh.hmm. tak jadi. dan teruk

aku bukan nak cerita pasal benda tu sebenarnya. aku nak cerita pasal dosa.

manusia tak pernah lari daripada dosa sama ada dia sedar ataupun tak. kita tak pernah tahu berapa banyak dosa yang kita buat. memangla kita kan maklukNYA

manusia juga tak pernah tahu sama ada benda tu kalau dibuat dosa ataupun tidak , dosa tu kecil ke besar. tapi mesti certain benda kita tahu yang benda tu dosa.

tapi itulah manusia (termasuk ana.hehehe)

tahu benda tu dosa tapi buat tak tahu je. selalu buat dosa tu macam benda yang mudah untuk kita 'sucikan'

'ala aku buat baik ni nanti cover la dosa-dosa aku nanti'
dosa yang kecil kalau selalu dibuat akan menjadi dosa yang besar. wallahualam.

aku update macam ni pun sebab aku ada buat satu benda ni since form 1 lagi sampai sekarang. aku tak tahu apa hukumnya tapi aku rasa bersalah aku rasa benda ni tak patut tapi entahla.hmm

kita takkan takut buat dosa melainkan kita nampak akibat daripada dosa yang kita buat.

manusia tak pernah sempurna. rasullah yang dijanjikan syurga pun masih lagi meminta taubat daripada allah apatah lagi kita manusia yang sering melakukan dosa tanpa noktah.

post ini ditujukan pada diri sendiri sebenarnya :)



masih lagi diselebungi dengan dosa


0 Comments:

Post a Comment


|