Home About friends Instagram Follow Dash

Le Owner

"
"cos of Allah we still alive in this world."

Memory



tagboard


Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.
HIJRAH
Wednesday, January 7, 2015 • 9:57 AM • 0 comments



Assalamualaikum,

dah masuk 2015 malas nak wish HNY sebab masyarakat sekarang menyambutnya dengan lebih meriah dan seronok daripada menyambut awal muharam. cuma terdetik rasa kecewa dalam sanubari.*ayat kau jemaahhh*

HIJRAH mean migration. and for me hijrah mean kita ubah diri kita supaya jadi lebih bagus dan lebih baik sebelumnya. tapi entry kali ini bukan pasal itu tetapi ianya tentang dua banggunan. kedua-dua banggunan ni membawa erti yang sangat bermakna dan banyak memori lebih dikatakan menyimpan 1001 cerita sedih,gembira,terharu dan macam-macam lagi perasaan yang tidak dapat ditulis. ianya tentang
SMKA(P) AL-MASHOOR
&
ASRAMA SMKA(P) AL-MASHOOR
sekolah

asrama
we were moving to are new buildings that are really awesome. tetapi perasaan sedih terselit antara perasaan gembira. tempat tu banyak mengajar aku "don't judge the book by it cover" sekolah dan asrama kecik dan jauh kami kena naik bas dari asrama ke sekolah tapi who care!

kami seronok.

ada antara kami yang nak masuk mashoor sebab nak merasa naik bas semata-mata. 

ada antara kami yang memilih bas untuk ke sekolah kerana hanya bas JPN yang ada radio

ada antara kami yang naik trip first hanya kerana bas tu ambik masa yang lama untuk jalan dan alasan yang baik untuk tidur dengan lebih lama

dan bila balik dari sekolah

akan ada pelajar yang berlari-lari anak ke bas sebab nak chop shower

masih ada pelajar yang memilih bas juga

ini baru cerita pasal pergi balik asrama.

sekolah unik ni tiada padang. sekolah unik ni tiada dewan yang besar.

kami bertadarus di dataran dan bila dilihat balik ia sangat tenang.

sekolah yang unik ini berbentuk U dan ada dataran ditengah-tengahnya. kadang-kala kami merungut sebab sekolah ni terlalu kecil untuk melakukan pelbagai aktiviti tetapi kami tak kisah sebab kami seronok.

rasa nak pindah sekolah sama seperti pindah rumah. rasa teruja yalah sekolah dah la besar betingkat-tingkat pulak tu sapa tak seronok tapi tu laa terselit rasa sedih T-T

terlalu banyak memori yang tercipta
'99 asrama

'99 sekolah
sekolah yang kecik tu mengambil masa yang lama untuk mencari cikgu apatah lagi sekolah yang besar.

lagi besar sesuatu jawatan atau sesuatu perkara lagi besar tanggungjawab yang perlu digalas


welcome to our new SMKA(P) AL-MASHOOR



0 Comments:

Post a Comment


|