Home About friends Instagram Follow Dash

Le Owner

"
"cos of Allah we still alive in this world."

Memory



tagboard


Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.
SIMPOSIUM KEMPIMPINAN PENGAWAS DAN PEMBIMBING RAKAN SEBAYA
Saturday, November 21, 2015 • 5:22 PM • 2 comments



Assalamualaikum,

panjangkan tajuk kali ni.hahahahaha

okay. baru-baru ni ana baru ja menyertai simposium.... dekat melaka yang  paling penting dekat hotel.hahahahaha

mula-mula tu depa suruh pi bulan 10 then tukar tarikh. time tu ana dah bawak barang pi asrama dah kot. ana usung beg roda dari taiping ke penang naik bas, feri bagai. barang yang ana bawa time tu pun banyak.

so bila senyep takda apa-apa ana bawak la balik barang ana sikit sikit.

tetiba

lepas cuti deepavali petang rabu dalam bilik kaunseling cikgu kata ana kena pi kem tu minggu last sekolah.

tak tau nak describe rasa tu macam mana

rasa sedih sebab minggu last sekolah then dah la sampai 1911. birthday ana kot
rasa happy sebab yeaayy dapat keluar pi sekolah, dapat kawan-kawan baru
rasa teruja sebab ana sorang ja yang pi dari sekolah ana.
rasa risau sebab semua yang pi simposium tu semua pemimpin pastu sekolah hebat-hebat belaka

hahahahahahaha

barang yang ana bawak balik mak ana hantar balik then kalau tak cukup ana pakat mai pinjam dari hakak-hakak senior dengan kengkawan.

so 4 hari ana dekat melaka.

orang yang first ana kenal ainin dari smk saujana indah.

hmm. mula-mula kenal atas bas macam awkward sikit tapi bila dah satu bilik satu group perghh memang tak boleh duduk diam

then syaza dari sbp sains pokok sena. yang ni lagi la.hahahahaha dahla ana ainin syaza duk satu bilik.memang keluar habis loghat utara.

okay.

macam biasa setiap program atau kem mesti ada ice breaking. best la nak kata semua aktiviti yang ada kat sana memang best. ana belajar banyak benda secara langsung atau tak.

then simposium ni peringkat asean so negara asean yang terlibat Malaysia of course, Indonesia,Thailand dan Singapura.

negara-negara asean yang lain takda. tolong jangan tanya kenapa sebab ana tak tau.

then aktiviti yang best la kat sana.

1. eksplorasi ana dapat pusing melaka. seriously ana seronok then teruja sebab ada sesetengah tempat yang ana pi yang dulu ana mampu tengok dalam tv ja. ana pusing melaka dengan group dan kami pusing-pusing melaka bukan saja-saja tapi ada benda yang kami kena buat. salah satu yang ana teruja bila nak buat kolam. memang lama dah ana nak try buat nak merasa jugak buat kolam. okay dia punya seronok tak boleh ana describe. then kami lepak dalam muzium best. time tu ana dapat rasa manis ukhwah kat situ even baru kenal pastu time makan group ana makan bawah pokok ala-ala makan kat lake garden hahahahahaa pastu ada masa kami pusing mall apa tah. tapi beli barang untuk malam kebudayaan la ana beli dream catcher 2 sebab murah then bagi kat budak kem yang ana rasa ana nak bagi.

2. kat sana salah satu ldk kami ada ASEAN MASTERCHEF  ya memang ala-ala masterchef. kami dapat menu yang kami kena hidang then ada surprise yang kami kena pakai. start aktiviti ni kami mula rapat. haah ana dengan ainin kena tumbuk sambal belacan. hampa tau kan taste orang penang macam mana dapat pulak group thailand memang pedas la.

3. malam kebudayaan kami kena menari ikut negara yang kami dapat nasib ada budak thailand dalam group. nama anti tu feey. perempuan.lawa.hahahahaha. wuishhh ana menari last sekolah rendah tu pun darjah 3. tetiba kena menari pulak. kalau cikgu sekolah ana tau ana menari geleng kepala depa. lawak kot malam tu. pakai skirt azyan labuh gila lipat hampir 4 kali kot. pastu dah la kena buat penutupan memang lama la nak tunggu giliran. dah la ana tak reti nak duduk diam skirt yang ana pakai tetiba jadi labuh balik.hmm masa menari atas pentas tu dok doa ja supaya orang tak pijak skirt ana atau perkara-perkara yang boleh memalukan ana. apa yang ana dapat melalui malam kebudayaan ni sebagai bakal pemimpin kita tak boleh menolak cabaran kerana diri sendiri dan kita kena ubah cara kehidupan dunya yang penuh hiburan.

setiap aktiviti yang ana buat ana dapat apa yang faci faci cuba sampaikan. insha allah.







okay done dengan gambar aktiviti.

lupa ana nak bagitau kami diberi nama kumpulan berdasarkan nama-nama dalam negara Asean. so group ana dapat negara Thailand

then group ana ada 14 7 lelaki 7 perempuan.hahahaha.

dari kiri{ umai, ainin, ana, azyan,puteri,azam,shah,fong,qas,daniel}
di luar gambar{syahmi,firdaus,feey}

bukan semua antara kami satu negeri bahkan satu negara.

tapi kami tetap bersatu.
hahahahahaha

walaupun tak dapat group number 1 tapi kami dapat anugerah kumpulan dinamik.

mula-mula ana ingat nak describe sorang-sorang tapi ana dah bagi surat dekat setiap sorang. masing-masing dapat surat yang berbeza.

cikgu yang jadi faci untuk group kami pun sporting best gila.hahahahaha. masa malam kebudayaan dengan masterchef cikgu sungguh-sungguh tolong kami semua.hahahaha terasa macam ada ibu di sana.

okay. nanti ana sambung part II. 







2 Comments:

Blogger Azam zul said...

Cek cuba guna loghat pineng na...cek nk ckp thank you sebab bg surat,nasihat and semangat..cek harap ukhwah ni kekal bagai lautan yg takkan kering...cek harap jugk ilmu yg kita dapat akn terus tersebar seluas lautan setinggi langit sedalam kerak bumi...thank you jugk aja cek ckp pineng

November 21, 2015 at 6:17 PM  
Blogger Azam zul said...

This comment has been removed by the author.

November 21, 2015 at 6:17 PM  

Post a Comment


|