Home About friends Instagram Follow Dash

Le Owner

"
"cos of Allah we still alive in this world."

Memory



tagboard


Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.
ujian
Wednesday, March 16, 2016 • 4:48 AM • 0 comments



Assalamualaikum,

ya allah sungguh lama betul ana tinggal blog ni
lama betul ana tak menaip

sungguh keinginan nak update tu ada tapi setiap kali kat asrama tapi bila balik rumah lesap terus sebab ana sering dihujani dengan hw yang banyak almaklumla tahun ni ana sepeyimm

so sekarang ni ana rasa macam ana stay dekat sbp sebab ana balik rumah bila cuti panjang ja sekarang ni.

tapi ana tak kisah.hahahahhaha

bila duduk asrama dalam jangka masa yang panjang kemudian ada banyak benda yang jadi

ada sedih
ada gembira
ada marah
ada kecewa

benda tu biasa kan?

manusia mana yang takda masalah

ana sekarang apa nak jadi jadi la ana dah tak peduli yang ana nak ambil peduli cuma berkaitan dengan

orang yang ana sayang
tanggungjawab sbg PRS
tanggungjawab sbg pelajar
tanggungjawab sbg anak
tanggungjawab sbg senior @ muslim

serious ana cakap dalam hidup ni kita perlukan someone untuk ada di depan belakang kira dan kanan kita untuk support kita sepenuhnya

supaya kita tidak terus rebah dalam bumi yang fana ni

ana selalu minta untuk reduce kan kemarahan yang ada dalam hati ni

so allah uji ana dengan punca yang boleh menjadikan ana naik angin dan allah juga kurniakan sahabat yang sudi control kemarahan ana

depa ni selalu tegur ana kalau ana dah naik angin atau suruh ana cakap dgn baik bila ana nak tegur orang time kemarahan ana tengah tinggi.

dan

alhamdulillah dan kurang sikit

macam-macam jugak la yang jadi sepanjang ana dekat asrama

kadang-kadang serabut juga otak fikir

tapi ana selalu pegang pada ayat ni

fikir tentang orang yang fikir pasal kita jangan bazirkan air mata untuk orang yang tak pernah fikir pasal kita
conslusion dia

allah tidak akan bagi ujian kepada hambanya melebihi had kemampuanya


0 Comments:

Post a Comment


|