Home About friends Instagram Follow Dash

Le Owner

"
"cos of Allah we still alive in this world."

Memory



tagboard


Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.
Normal
Saturday, December 10, 2016 • 5:43 AM • 0 comments



Assalamualaikum,

semalam ana nampak gambar kawan ana dekat ig dengan crush ana. patahnya hati tapi sikit ja okay sikit.

okay so ana dapat satu idea nak post. then post ni mostly pasal pendapat ana so kalau antunna ada problem boleh la kita bermusyawarah

sebelum itu ana mulakan dengan satu hadis kalau ana silap tolong tegur ye
"di akhir zaman islam akan kembali terasing dan beruntunglah siapa yang menjadi terasing itu"
dan antunna semua tau yang kita sedang berada di akhir zaman dan tandanya ialah maksiat makin berleluasa dan semua anggap benda tu normal sekarang malah kalau antunna tak pernah buat kira antunna ni kuna la apalah la..

mostly ana nak cakap pasal couple. sumpah topik ni selalu dikupasakan di sekolah kira macam topik panas la. kalau cikgu cakap kira takpa tapi kalau time tazkirah biasa orang buat tak tau ja sebab ramai dah yang dok buat dan ada antara mereka yang dah bosan dengan tajuk yang sama. tu kalau cakap pasal skop sekolah

cuba kalau cakap skop media sosial ana selalu nak igers yang cantik atau hot punya gambar tapi bukan tu yang ana nak tengok ana nak tengok comment. ada antara kita yang cuba nak nasihat sama ada cara lembut atau kasar. sudah tentulah yang kasar tu kena bash gila-gila tapi kalau yang lembut pon still kena bash.

at least yang kena bash ni try untuk mencegah kemungkaran kan?

fitrah manusia ingin dicintai dan mencintai dan tipu kalau ana tak pernah rasa
tapi kita boleh kawalkan?

sometimes ana tertanya kalau yang asyik couple putus pastu couple dengan orang lain em sebenarnya depa cari apa?

ana nak cakap banyak lagi tapi takut ayat yang ana nak tulis nanti bawak gaduh sebab mood ana tak berapa nak elok sungguh kalau kita nak ungkapkan satu benda kita kena fikir dulu.hahahahha takut jadi apa-apa yang tak diingini






0 Comments:

Post a Comment


|