Home About friends Instagram Follow Dash

Le Owner

"
"cos of Allah we still alive in this world."

Memory



tagboard


Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.
Started
Friday, December 9, 2016 • 7:37 AM • 0 comments



Assalamualaikum,

as you all know ana dah habis yeesspieeeem. dan bolehlah ana menulis blog ni kan hahahaha tapi em em ana tak keluar rumah lepas spm ni. kehidupan ana bosan sikit kalau nak dibandingkan dengan kehidupan sekolah dulu

okay mostly orang lain akan cakap depa semua freedom tapi ini baru permulaan hidup.

ana cakap macam tu sebab yalah kehidupan sekolah dengan luar totally different betul?

cuba bayang situasi ana yang sekolah agama dengan semua perempuan dan sekolah ana tengah tengah bandar. and ofc iman kami bukannya seteguh  dan segagah bangunan sekolah kami tapi iman kami diibaratkan dengan buih buih di luat depan sekolah. macam macam cerita. kami dianggap seperti malaikat dan ada orang yang cuba uji keimanan kami macam depa pulak yang malaikat. okay emo sikit.

masalah kawan junior senior cikgu takla seteruk sekolah biasa dan sumpah kalau kita mencari ad-din itu sendiri kita akan rasa seronok. yes and i found it. kalau dulu bangunan lama antunna tinggal beg duit atas meja kayu atau mana antunna akan jumpa balik kalau tak jumpa tu ada orang simpan nak bagi la tu.

duduk dalam bumi al-mashoor was totally amazing for me.

tapi itu dulu

dunia sekarang antunna tak boleh percaya sesiapa,
jangan terlalu baik dengan orang
tapi ingat apa yang islam ajar kita

kita buat baik dekat orang dan orang tu balas jahat kita balas balik dengan kebaikan

dan ada satu benda lagi yang ana kena berhati-hati dekat luar sana iaitu lelaki

ya lelaki

sebab ana dah 5 tahun hidup dengan perempuan dan jarang keluar dari kempompong tapi takla jakun sangat

paling penting nak jaga diri dekat luar sana

1) jangan culture shock tahap gaban kang mula-mula la nak buka sana-sini
2) ana akan bawak satu tudung bulat labuh pergi mana-mana sebab tudung tu memang macam captain       america punya pelindung. rasa selamat gila.
3) sentiasa hadirkan rasa malu sebab malu itu tembok kepada makhsiat.
4) jangan cari musuh

banyak lagi nak cerita sebenarnya tapi setakat ini sahaja. so doakan ana supaya dapat result yang cemerlang dan dapat survive dekat dunia sementara ni.




0 Comments:

Post a Comment


|