Home About friends Instagram Follow Dash

Le Owner

"
"cos of Allah we still alive in this world."

Memory



tagboard


Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.
Tragedi 19
Friday, December 9, 2016 • 7:03 PM • 0 comments



Assalamualaikum,

firstly ana tak tau post ni akan jadi panjang atau sebab cerita yang ana nak tulis ni cerita yang nak kata scary ada lawak pun ada.

hahahahaha

semuanya bermula apabila kelas ana ada perjumpaan sat dengan guru kelas kami yang sangat comel. hahaha nak bagi wasiat dengan hadiah sebelum spm la.

dalam kelas tu kami ada 19 orang tapi total semua 23 orang.

then teacher panggil kami naik library cepat sebab ada exam kot kalau tak silap. okay gais patut tau yang kelas ana tingkat 2 dan library tu tingkat 8. then kami ada khaskan lif guru dan lif pelajar. lif pelajar ada 2 tapi satu rosak.hahahaha

nak dikatakan semua pakat nak rush sebab yalah kelas dah start takut lambat pa semua kan then hahahahaha.

selalunyalah kami pakai sumbat ja tak kira dh had maximum berapa. em nak habaq had maximum lif tu 10 ja

kami sumbat 19 orang dalam lif tu. okay bayangkan lif tu dah penuh dan kami semua be like
"masuk lagi boleh lagi"
the fact ana one of yang kecik dalam kelas i'm 150 cm. dan ana duduk paling belakang dalam lif tu dan sebaris dengan ana ada er mazz dengan pijah.

kami nak naik tingkat 8 tapi lif tu turun bawah kami semua okay ja sebab normal la kan.

tiba-tiba

lif tu jatuh, semua diam dan bising dalam lif tu. semua pakat emo.

okay kalau nak describe satu satu panjang hahaha dan ana pon dah sikit sikit lupa.

masa tu semua ingat allah ja. dalam lif tu adala bakal doktor. dia macam
"jangan menagis nanti tak cukup oksigen" . "sapa yang dah rasa lain dongak atas"
nasib kami form5 yang tersekat so kami takla gabra sangat so nasib ana bawak yassin dalam beg. then apa lagi yassin 2 round kot.

then pah selaku orang paling tinggi dalam kelas mengipas-ngipas kami dalam lif tu.

so pah dengan anis one of anak cikgu dekat sekolah dan benda paling lawak bagi ana bila mak bertemu anak. hahahahah sumpah lawak masa tu tapi untung ada mak dekat sekolah so depa rasa macam mana kan dari cikgu cikgu lain

mak pah be like
nak glucose,glucose *act sirap*
mak anis pulak ustazah sekolah then ustazah suruh kami baca yassin maka kami baca yassin 3 kali merangkap mathurat

hanya allah ja yang tau kami dalam tu macam mana bayangkan yang kurus kurus semua dekat bahagian depan tolong tolak pintu lif.

kesian tak mampu nak tolong jauh sangat.

kalau antunna nak bayangan lebih jelas cuba bayangkan rupa particles dalam bentuk solid.macam tu la kami tak boleh begerak kalau tak kena em em hahahahaha

okay kami tersangkut dalam 1 jam 40 min hampir 2 jam. 3 orang kena pergi hospital.

pengajaran yang ana dapat

bila kita susah baru kita tau sapa yang akan ada tolong kita dan sapa yang akan lari. lepastu jangan berhenti berdoa dan sentiasa ingat allah sentiasa bantu hambanya.

selepas kejadian kami mengikut had maksimum yang dikenakan siap kira berapa orang dalam lif supaya pisang tidak berbuah dua kali.


inilah kami yang tesangkut dalam lif ni pun baru 15 tak cukup lagi 4





0 Comments:

Post a Comment


|