Home About friends Instagram Follow Dash

Le Owner

"
"cos of Allah we still alive in this world."

Memory



tagboard


Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.
10 things
Tuesday, February 14, 2017 • 8:03 AM • 2 comments



Assalamualaikum,

dah lama ana nak post benda ni sebenarnya. tapi tu laa hhahahaha malas

baru ana faham kenapa orang cakap kita akan rindu masa kita sekolah dulu. yes i am . ana sangat rindukan asrama sekolah tapi mostly bukan nak belajar. ana rindu sebab kawan-kawan suasana dia. memang tak boleh dapat dh. basically mestila kita rindu benda manis ataupun benda tu benda paling bodoh kita pernah buat tapi bila dengan kengkawan benda tu end up jadi lawak. tapi sapa ja suka kalau ungkit pasal benda buruk yang tak patut jadi bahan lawak kan?

ana tulis random apa yang ana rindu so 10 things i miss about being a border

1) ana rindu nak bangun date dengan allah. masa duduk asrama ja ana boleh buat dengan sendiri automatically ana akan bangun. dia macam special sikit rasa dia bila buat dekat asrama tambah-tambah kalau buat dekat dlm kamar.

2) bangun pagi study. hahahahha ana amalkan nak dekat trial nampak sangat kan sebab exam hahaha. tapi best tau sebab bagi ana la ana rasa heaven sangat sebab dpt study dalam keadaan yang amai damai dan tenteram sebab budak-budak kamar semua tengah tido part paling best bila depa mengingau. masa tu la boleh buat kerja tapi kalau ana mengantuk tak boleh jugak sebab end up tersenguk-senguk ahh bila dh tersenguk-senguk tu apa lagi tutup lampu tidur balik laa

3) mandi paling awal time pi sekolah. idk why tapi ana suka bila ana mandi first rasa wuishh takpayah nak beratoq tunggu shower tapi tipula kalau tak pernah bangun lambat kan. em ana rasa yang ni agak poyo sebab mostly senior mesti bangun lambat kan hahahaha

4) gerak budak-budak kamar bangun. selalunya lepas mandi ana akan gerak depa semua ni bangun pi mandi tapi sometimes ada jugak yang tinggal note suruh gerak pada waktu yang tertentu. masa ana gerak ni ana rasa macam mak gerak anak hahahaha. tapi kadang-kadang ana gerak ana nyanyi ja lagu sunbear tu.bangun terus hahahaha pastu ada yang gelak ada yang marah hahaha normal la kan

5) doa dari teacher mai. bila pagi pagi tunjuk essay nanti teacher mai letak tangan dekat kepala then baca doa. bukan apa sebab mak kat rumah pun tak pernah buat so rasa terharu sebak sebab ada orang layan kita macam tu en.

6) waktu cuti dekat asrama wuish rasa tenteram yang amat daripada rumah. takda sapa kisah hg nak bangun pukul berapa.hahahaha takda sapa nak bising suruh hg buat apa em ana rindu rasa tu

7) berkumpul satu kamar buat bising then gossip tu gossip ni em typical lagipun ana jarang keluaq kamar.

8) idk why tapi ana rindu nak gaduh wrestling dengan adik kamar i yang terchenta.hahahahah.

9) tingkat 8 sekolah dengan orang yang selalu teman ana gi situ. sumpah tempat tu paling best kalau nak release tension menghadap laut pastu kena angin em bestnyaa.

10) cuci toilet la apa lagi meriahh tau

banyak lagi sebenarnya tapi takkan nak bagitau semua kan. ana ada teringat satu ayat ni we miss the memories because it wouldn't change.



2 Comments:

Blogger Amer Ridzuan said...

NUMBER 1 TU YANG PALING MENYENTUH HATI :'(

February 24, 2017 at 2:07 AM  
Blogger amani saadah said...

yeah susah nak buat benda baik tapi tu la pahala besar

February 24, 2017 at 5:03 AM  

Post a Comment


|