Home About friends Instagram Follow Dash

Le Owner

"
"cos of Allah we still alive in this world."

Memory



tagboard


Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.
#Qowiy1216 x #babesonholiday
Friday, February 24, 2017 • 7:44 AM • 2 comments



assalamualaikum,


sebenarnya ana nak post benda ni lama dah tapi hahahaha biasala malas ikut mood nak tulis ke tak. so pada 21/1/2017 batch ana buat farewell dekat em ana pon dah lupa hotel tu nama apa tapi dekat dengan flamingo hotel dekat tanjung tokong dekat penang. em hahahaha.

basically ana kan duduk jauh so ana pergi penang awal sikit so ada la masa nak shopping baju apa semua kan. yelah farewell kot nak jugak pakai lawa tapi tak la lawa sangat malam tu. the good news was ada pakcik kawan ana ni ya allah sangat baik sangat memahi bagi kami semua tidoq hotel. hotel four points dekat area tu jugak tapi tak la sangat hotel tu sangat selesa tip top la katakan. sangat best laut then kolam paling best mestila duduk dengan kengkawan yang gila-gila kan




bilik yang kami duduk ni muat untuk 4 hingga 6 orang tapi kami semua 8 orang hahahaha boleh bayang tak kami semua tidoq macam mana nasib semua kecik-kecik tapi tu la kecik-kecik pon tak menghalang dari tidoq buas kan. kami tidoq dekat hotel 3 hari 2 malam check in hari jumaat. memang kami 8 orang tapi tak semua 8 orang tu mai hari jumaat. hari jumaat baru 4 orang. mun,ad,war dan ana. ana mai hotel tu sekali dengan war. so kami decide nak prank la ad dengan mun ni kan. tapi bila kami sampai depan pintu bilik depa tak bukak pintu lagi rupa-rupanya depa keluaq makan hahahaha jalan kaki pi tesco nasib tak sampai lagi so depa patah balik hotel. penat kot nasib level tu ada surau so rest dulu sementara tunggu depa mai. pastu gelak-gelak sikit siap-siap gi makan time tu pukul 8 kot. kat mana lagi kami nak makan kalau tak kat tesco. then sebelum kami balik hotel singgah jap happy mart kalau tak silap beli makanan ringgan.balik tu round round dulu hotel survey kolam kat mana hahahaha.
putih: munirah biru:ana depan: wardina hijau:adlina
pastu merayau-rayau tangkap gambar masuk story hahahaha dekat pantai. masa 4 orang tu even suhu air cond normal tak sejuk sangat pagi pagi tu dah terasa sejuk gila. hahahahahah

esoknya sabtu.

dari kiri: munirah , wardina,erdina
daripada kami 4 orang tambah lagi sorang. bila er datang lagi riuh la. hahahahah. okay then nak pi mandi kolam. semalam tengok dekat board kata nak mandi kolam kena pakai attire yang sesuai la kan. mula-mula tu ana dengan er turun dulu. hahahaha mula-mula tu macam tak kisah lantak kami la kan but then macam takut-takut sikit yala takut kena tendang keluaq dari kolam tu tak mati hahahaha malu kot. then kami acah-acah letak kaki dalam air pastu lama-lama masuk terus dalam air berendam je la nak lebih-lebih takut tapi lepas 3 orang tu turun baru okay. bising macam kolam tu kami punya.

 p/s i guess dah tahu nama hahaha.
okay kami mandi puas-puas gelak-gelak then acah-acah berenang. masa tu memang fun gila bila lagi nak macam ni kan. tapi rasa seronok la sebab masa spm dulu struggle study so macam time ni baru nak have fun dengan kawan-kawan en. then bercuti dengan kawan-kawan sapa ja yang tak seronok sapa ja yang tak pernah idam-idamkan benda macam ni. like munirah said rasa macam dah dewasa hahahaha.

okay dah puas mandi kolam then naik atas mandi-mandi pa semua. ana mengaku la ana ni jenis kalut sikit ya la satgi malam ada event pastu takut datang lambat then nanti duduk dekat tempat yang tak best macam mana. hah bertambah kalut la bila tengok dekat ig ada kawan-kawan yang dah sampai dekat hotel. then lepas pukul  2 atau 3 macam tu wani pulak sampai masa tu kami tengah siap-siap kot bukan apa boleh bayang tak perempuan kalau bersiap ambik masa tara mana. kami masa tu dah 6 orang hahahahaha. riuh la nak lilit shawl macam mana. soalan aku lawa ka tak tu dah normal then make up lagi. tapi tak la teruk sangat make up pon takat pakai eye liner dengan ja kot. pastu dalam anis pon sampai. so total up ada 7 orang hahahahaha. em. and ofc ana la paling siap awal. sebab ana dah buat perancangan awal nak pakai shawl macam mana so tak la ambik masa yang lama sangat bukan apa kang tak cukup cermin satgi hahahahaha.

 sapa ja geram pakai tudung tak jadi kan. tengok war pon dah tau dia tengok stress pakai shawl tapi dia pakai apa pun dah cantik dah. hahahaha




dari kiri ad, wani, anis, ana, war, mun, er. okay still tak cukup lagi sorang. hat sorang tu memang lambat sikit. ya allah yang sorang tu paling geram sekali tengok kening pon dah cukup geram.hahahaha. masa ni rasa cantik gila hahaha paling tak boleh blah kena pakai heels paling win kasut war laa hahaaha kasut munirah lawa jugak dia pakai lagi la lawa btw dia nampak macam izreen azminda kan. okay then kami siap-siap turun bawah tunggu abang uber mai ambik kami hantaq makan sat dekat tesco. hahahaha kami semua tak makan tengah hari lagi kot masa tu dah masuk asar kot kami kisah apa kami makan jugak even tho satgi malam makan lagi.

masa kami sampai tu pukul 6 dah kot tapi kami mai awal sangat sampai ada kawan yang lain dan lagi mandi laut okay time tu jeles sebab nak mandi laut jugak. cuba bayangkan benda paling malu pakai heels then terpeleot dekat public sumpah malu hahahahah. 

                                

dalam pukul 8 kot start. mostly kawan-kawan semua dah lawa dari yang kita tak expect boleh jadi unexpected. normal la puberty hit hahahaha. ana rasa eksited malam tu sebab ana jadi emcee malam tu jadi emcee masa penutup ja tapi okay laa. paling ana eksited bila jumpa ustaz suhardi jumpa kawan-kawan yang lain. em rasa poyo pulak. but then ana rasa bertuah sangat malam tu sebab ana menang cabutan bertuah hahahaha jarang ana bertuah. makanan sedap okay em tak tau nak cerita apa dh pasal farewell malam tu hahahahah. 
squad of kayangan

babes

piqah,adheera, ana, syai
and ofc me hahahah

memang penat malam tu bukan penat apa kaki lenguh hahahaha pakai heels yelah antara sneakers dengan heels mana lagi selesa. tapi malam tu enjoy la. ana sangat sangat berterima kasih pada kawan-kawan yang bertungkus lumus buat farewell kita bagi jadi dan minta maaf la tak banyak membantu pun but still hargai sangat malam tu.

okay then dah penat penat balik hotel tidoq hahahahah no way. balik hotel kami tangkap gambar dulu bukan senang nak cantik cantik en.


maaf la gais gambar yang lain tak tau pi mana yang ada yang ni ja yang pijah edit. eh ana tak tunjuk lagi sapa pijah ni. alang-alang ni ana describe la pijah ni macam mana. dia duduk sebelah ana dalam kelas dulu kamar(dorm) dia depan kamar ana. dia macam tidoq tidoq pon pandai em pastu paling unik pasal pijah ni dia cakap pastu kening dia gerak sekali hahahahah sampai kami kena letak sticky note kat kening dia nak tunjuk kat dia punya pasal tak nak percaya yang dia cakap pakai kening. tapi apa pun dia sangat baik dan tempat ana untuk fangirl jugak hahahahaha.

okay last day hari ahad em dah nak balik dah.hahahahaha apa lagi kami membuang masa dekat kolam pastu laut pastu kolam balik hahahahahah best tapi hari tu banyak la pulak orang dia still bising tapi kami kisah apa hahahahahah.

 typical la bila nak lawan selam ni mesti ada kawan kita yang menipu kan. sumpah lawak best semua la. dah tak tahu nak cakap apa sebab moment moment tu sangat best indescribable hahaahha. adat la kan kalau ada awal mesti ada akhir kalau ada pertemuan mesti la ada perpisahan em dah nak check out dah. dia macam kalau boleh nak extand lagi hahahaha tapi tu la em sampai di sini sahaja. apa-apa pun sebenarnya  nak tulis pasal lawak limousine lawak save'e tapi tu la kalau tulis takut lawak tu tak berapa nak sampai. so gais yang baca terutamanya babes hahahaha you should know that i love you gais hahahaha poyonya. sumpah best. harap kita dapat gather balik macam ni dan have fun.


  thanks gais





2 Comments:

Blogger Unknown said...

Pnympaian yg bgus.. Crita yg mnrik.. Hahaha.. Btw..Mybe lps dpt rzult spm nnty.. Hmpa akn lg susah la nak jmpa antra hmpa.. Kot2 nnty dpt gather msa kwn2 ada knduri kwen kn.. Haha..

February 24, 2017 at 12:47 PM  
Blogger Khaidir Khaizuki said...

ahahaha awak buat saya rindu dinner batch saya la :(
btw sekolah mana ahahaha

February 26, 2017 at 6:38 AM  

Post a Comment


|