Home About friends Instagram Follow Dash

Le Owner

"
"cos of Allah we still alive in this world."

Memory



tagboard


Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.
T2B8 X Move on
Friday, June 30, 2017 • 9:05 AM • 0 comments



Assalamualaikum,

so firstly alhamdulillah ana dapat tawaran sambung belajar dekat matrik gopeng but then ana tak tau nak rasa apa sebab ramai kawan ana dapat matrik penang tapi tak pa la mungkin ada kebaikkannya nanti. sapa tahu?

bila nak masuk alam matrik ni i mean macam next step lepas habis spm ni ana rindu life sekolah dulu. serious ana rindu mashoor. ana rindu asrama mashoor. kira rindu semua la.


this was my school. nampak cantik kan macam wau gitu hahahhaa tapi sumpah kalau masuk lagi wauu. takmau cita pasal sekolah nak cita pasal asrama sekali tu nak promote yang sekolah ni ada pks( pelancongan koperasi sekolah) so sapa sapa yang nak gi holiday penang nak rasa tidoq asrama boleh la call sekolah hahahaha. okay. apa yang best dekat asrama mashoor ni dia punya suasana kamar( dorm)  kalah bilik ana dekat rumah. satu bilik ada 8 orang then bilik air sebelah. memang orang kata selesa la. dia punya katil ya allah empuk dia macam letak ja punggung kat katil memang rasa nak tidoq la.  and yes asrama sampai tingkat 7 so sapa yang dapat tingkat 3 dan ke atas pastu dapat belah yang menghadap laut pulak lagi best dia punya view subhanallah lawa.pastu paling syok kalau berangin la. memang sejuk kalau malam for sometimes. kalau sapa yang dapat belah menghadap komtar syok jugak sebab dapat tengok view penang malam-malam hampa memang boleh nampak komtar tu dekat ah. but then memang tingkat 3 dan ke bawah memang view tak lawa tapi senang nak escape senang nak pecah masuk. what i mean is asrama adalah kawasan larangan bila waktu sekolah en tapi ana suka hati ja masuk asrama bila waktu sekolah bukan apa tertinggal barang and sometimes ana malas nak prep petang dekat sekolah ana lari la balik asrama pa susah sebab ana duduk dekat tingkat 2 bilik 8. bilik paling strategik sebab dekat dengan tangga hahahahah. yeah ana bukan ikut peraturan sangat pun lagipun tak syok la kalau tak langgar peraturan masa sekolah en.

dia punya explanation panjang gila padahal niat tadi nak cita sikit ja okay so let straight to the poin ana rindu ahli kamar t2b8 sebab depa ni sangat memahami sporting memang semua la kat depa. lagipun ana sorang ja form 5 masa tu dalam bilik tu so macam depa respect la and ada sorang kak upper 6. depa memang kenal la ana macam mana kalau nampak ana dah nak tido depa tak bising sebab ana style tidoq awal tapi sometimes depa bising jugak so ana bangun ana jeling ja so depa terus macam " weh diam kak am nak tidoq" yeah ana dulu memang garang hahahaha sapa tak kenal kak am. memori paling best ana rasa everytime cuci toilet memang best la cuci cuci jugak kami main simbah air gelak gelak usik usik boleh bayang tak betapa happynya kami masa tu. oh i miss that time. second paling syok bila ana masak maggi dalam multicooker bubuh telur. yeah ana memang bawak telur kicap gula memang ada dalam loker hahahahaha. makan ramai ramai and i was like a mom yang bagi anak anak makan and they were very kebuloq hahahahha. haih la ana rindu sangat. paling tak tahan bila ana bangun study dalam pukul 4 adala scene adik-adik kamar mengigau. sabaq ja la.


they make my senior year completely perfect <3



plus depa ni sangat memahami ana. masa ana tengah study ka tido tak ingat ada orang bising dekat luar and one of them keluar pastu tegur sapa yang buat bising tu. uish dah ambik aura ana sikit tu.hahahahaha. bila ana lambat nak pi mandi atau lambat nak pi solat mesti kak pera tegur. i mean like ada orang nak peringat ana tentang solat macam kat rumah. nanti bila dah sambung belajaq nanti ada ka orang nak tolong ingatkan kita? paling tak tahan bila ana tampal tampal nota dalam kamar and ada yang ana lekat dekat tempat iron. so sambil iron boleh baca nota kan. and they were like apa ni kak am kami baca tak paham pun. hahahahhaha sapa suruh hampa paham note kami. too much memories that i can't forget each one of you.

thanks adel sebab jadi teman boxing. dia paling teruk kena usik dengan ana, ana pernah letak katil dia tengah-tengah kamar and she was like "kami tak suka kak am". and yes lepas habis sekolah she was like rindunyaa kak am. hahahahahaha

thanks ainul yang sentiasa dengar senyum dan gelak bila kami merapu. ainul ni kira paling baik la dalam kamar macam taat gila.

thanks iylia sebab jadi adik kamar form 1 yang paling patuh. tunjuk dekat orang walaupun saiz hampa kecik tapi cara hampa fikir sangat matang. keep on tolong orang okay kami tau hampa baik and please kemas lokar bagi kemas okay. 

thanks kak pera sebab jadi kak kamar yang sangat memahami dan selalu motivate kami bila kami rasa malas nak study. kami harap kak pera dapat U yang kak pera nak beserta kos yang kak pera minat okay.

thanks izzah sebab jadi adik kamar form 1 yang nakal. hahahaha. ingat pesan kami nak study jangan sampai stay up sampai subuh pastu bila orang dah azan baru nak tidoq sebab hampa akan dapat satu ja. hampa dapat study je la tapi kalau hampa tidoq awal and bangun balik dalam pukul 3 then buat qiamulail pastu study la. kan dapat 2 dalam 1. study kena smart okay.

thanks bibah sebab jadi adik kamar paling nakal. kami tau hampa baik okay cuma jangan mudah terpengaruh dengan trend sekarang okay i know hampa paham apa yang kami maksudkan kami cuma mampu melihat dari jauh ja.hahahahha

thanks aishah sebab bagi pinjam meja study. so please hampa tahun ni spm so jangan main-main pause dulu sat korea hampa tu nanti lepas spm sambung okay. be nice to everybodyy 

thanks gais for the memories. tipula kalau kak am kata kak am tak rindu. ni hampa toksah ikut perangai kami yang merapu okay. 

so ana rasa ana patut move on dari rasa ni semua sebab ye la ana bukan boleh patah balik masa dan jadi form 5 balik kan. lepas ni nak masuk matrik dah kena focus sebab dapat pst dahla dapat sains.  ana harap ana boleh dapat 4flat and sambung buat law.

okay setakat ni saja so gais ana nak reply comment tapi ana tak tau nak buat macam mana i mean macam nak mention orang tu bila nak comment. so sapa sapa boleh ajarkan hahahah.



0 Comments:

Post a Comment


|